Sainhan minä talletettua oikeassa muodossa nyt tämän kesän ekan mansikka kakun kuvan :)

" Kuinka sinä osaatkin tehdä niin kauniita kakkuja?"kuului tyttäreni 5vee suusta kun saatiin valmiiksi mummulle&ukille vietävä mansikkakakku.

Teimme siis  muutama viikkoa sitten kesän ekan mansikka kakun ja mastuihan se. Jälleen piti kokeilla jotain uutta.Nyt kohteena oli kakku pohja.

Kakku pohjaan sekoitin sulatettua rasvaa johon oli sulatettu vielä valkosuklaata.Makua oli myös tuomassa kookoshiutaleet. Ja yllätys yllätys sehän toimi hyvin :)

Tällainen "rasvapohja" kakku ei tarvitse niin paljoa kostutusta ja tuli ihan hyväksi vaikka ei yön yli ollutkaan vetäytymässä jääkaapissa ennen syöntiä.

Maidolla kostutus,purkki raparperi-mansikka rahkaa ja runsaati viipaloituja mansikoita väliin :)

Koristeina kermaa jonka pursotus meinas tehdä tenän...hankalaa muuten kuumalla ilmalla kerman pursottaminen,meinaa "sulaa"koko kerma.Totesin kyllä senkin että Lidlin kermat ei nyt parhaita tähän ole.Flora Vispiä sen olla pitää :)

Mutta saatiin kerma pysymään kakun pinnalla :)

Uusia leivonta vehkeitä innostuin tilailemaan joten nämä keltaiset kukkaset jotka koristaa kakkua ovat niillä tehtyjä.Ihan sokerimassaa nuo kukkaset.

Mansikat on kyllä ihan parhaita kesän herkkuja:)

CSC_0269-normal.jpg