Olen tässä netissä lukenut muutamia leivonta blogeja ja muita leivontaan liittyviä sivuja tuli sitten ns. "sekoiteltu" ideoita ja keksittyä hiukan erilaisen näköinen suolainen piirakka.Tai tästä tuli kyllä todella suolainen "kuppi"-piirakka :D

DSC_0945.jpg

Ensimmäisenä otin salaatti kulhon jonka vuorasin kelmulla.Sitten valmistin pohjan seuraavalla tavalla;

*Murskasin 3 pakettia suolakeksejä

*noin 70g sulatettua rasvaa

Nämä sekoitin yhteen ja painelin salaatti kulhon pohjalle "kupiksi"

Sillä aikaa kun tämä "suola kuppi" jähmettyi jääkaapissa valimistin siihen täytteen.Eihän sitä tyhjiä kuppeja tarjoilla ;)

Eli täytteeksi tuli seuraavaa;

* 1 prk pippuri sulatejuustoa

* 1 prk maustamatonta sulatejuustoa

* 1 prk kermaviiliä

* pieneksi pilkottua pepperoni makkaraa

* 3rkl kurkkusalaattia

* 1 aurinkokuivattu tomaatin pala

*Mausteet: Chilipippuria,Cayanepippuria ja hiukan suolaa

*3 kpl liivatetta

Tämä seos sitten "suola kuppiin" jähmettymään yön yli

Jännitti miten sitten saan tämän teokseni tästä kupista pois.Vaikka olin kelmut alle laittanutkin niin arvelutti miten kestää kuppi tuota massan painoa.

Hyvin kyllä kesti.Pystyi nostamaan kelmulla kupin lautaselle ja poistamaan kelmun. Tuli aikas villin näköinen "suola kuppi "

Sitten koristelut päälle :)

DSC_0940.jpg

Niin ja tietenkin tämä leivonnainen hilattiin ulos oikeaan kuvaus ympäristöön.Eihän se muuten hienolta näyttäsi ;)

Muuten tuolla kuvaamisella ja ympäristöllä saadaan paljon aikaan miltä leivonnaiset näyttää. Miettikääpä sotkuista keittiötä hienon kakun ympärillä ja vastavuoroisesti siistittyä teemaan sopivaa ympäristöä.On vissiin eroa,eikö?:)

Kun sain kakun tähän tilaan kuin edelle on kuva heräsi kyllä aikas iso kysymys päähäni että kuinkahan tuota kakkua leikataan ja kestääkö se niin että siitä saa siististi palasen.

DSC_0950.jpg

Onnistui kuin onnistuikin :) Mutta tästä kakusta on turha pientä palaa leikata.Se pitää olla kunnon pala tai muuten koko homma taitaa levitä kässiin ja joutuu syömään mössöö ;)

DSC_0951.jpg

Tämä kakku idea oli ihan kokeilemisen arvoinen juttu.Toimii kyllä kun fiksaa vähän ohjetta. Täyte oli hyvää ja liivatetta oli just soppeli määrä.Sen kun kanssa saa olla aikas varovainen että massasta ei tuu liian tiivistä.

 Tässä kakussa on suolaa ja sitä on mielestäni liikaa tuossa pohja osiossa. Voisi toimia paremmin kun laittais pohjaan puolet suolakeksiä ja puolet esim hapankorppuja tai voileipäkeksejä.

Mutta leivonnassa on parasta kun saa kokeilla uusia omia ideoita ja oppia uutta.Tää oli koevedos ja luulenpa että ei kuitenkaan jää homehtumaan jääkappiin ;) Ja tuota täytettä aion kyllä kokeilla joskus voileipäkakkuun,uskon että siinäkin toimii :)

DSC_0946.jpg

Meillä kotona osaa muutkin tehdä ruokaa ja herkkuja :)

Tässä siitä esimerkki. Erinomaisen makuista Rocky Road suklaata :)

DSC_0936.jpg

 <3 Suklaata&Punkkua <3

DSC_0937.jpg

Tämä perhe pysyy hyvässä lihassa ;)

Siispä huomen aamulla salille&lenkille :D

Kuullaan taas :)