DSC_1648.jpgEpäonnistumisista harvoin huudellaan muta tämä jo oli niin koominen juttu toisaalta että pakkohan tää on kertoa.

Yllä oleva kakku oli joo nätti,oli niin kauan kuin sitä kesti.

Tuli tilaus mansikka kinuski kakusta.Hartaasti sitä pari iltaa mietin miten sen teen ja millaisen siitä teen. Kakun piti olla aika iso,syöjiä oli useampi.

Mulla on tietty kaava kuinka kakut teen ja kuinka monta päivää valimsteluihin menee jne. No siinä vähän sitte tuli annettua periksi omista suunnitemista ja valmisti kakkun tarjoiltavaksi periaatteessa päivää aikasemmaksi.

No pelotti hitosti vähän miten käy mutta otin riskin...Aaargh se ei kannattanut.

 

Kakun pohja onnistu hienosti. Suunnittelin hyvän sisuksen eli masikka survosta + kermavaahtoa+vaniljacreme jauhetta

Toinen maku oli vatkaantuvaa vanilja kastiketta,kermavaahtoa,rahkaa ja tuorejuustoa,ripaus suolaa ja vaniljacreme jauhetta

Aivan täydellinen maku,ei liian makeaa ja maistui oikeat mansikat.

 

DSC_1646.jpg

Kasasin kakun irtopohja vuokaan.Normaalisti tässä olisi ollut yön yli mutta nyt oli vain reilun tunnin ja irrottelin reunat pois. Oli aika "lölly".Mielessä kävi etät noinko muka pysyy kasassa kun korkeuttakin oli melkoisesti.

 

Aloin kuitenkin koristelee kakkua. Kinuskista päällinen, reunoille kermavaahtoa pursotettuna.Päälle oikeita mansikoita ja suklaa sydämiä.

Kakku jääkaappiin oottamaan hakiaa.

Kävin kattoo heken päästä kakku ja kauhukseni huomasin että kakku pinta rakoili.Kävipä mielessä että voi perskeles.

Kakku ei ollut kunnolla kerennyt hyytyä ennen reunojen irrottamista ja korkeuttakin oli runsaasti.

Paikkasin rakoja mansikoilla.Sitten taas menin kattoo uudelleen.Aukasin jääkaapin oven niin syliin lähes tippui puolet kakkusta.Voitta kuvitella tunnetta mikä oli. Ainu mitä aattelin että "luojan kiitos mennee tutulle tämä kakku"

Ei autanut kun alkaa suunnittelee miten fiksataan kakku.Perheen muu väki lusikoi puolikasta kakku siivoa jääkaapista ja kehui kuin hyvä on.Minua ei paljoa tuo tuossa vaiheessa  lohduttanut/lämmittänyt

Kermalla vähän korjailin kakkua...rumahan se oli kuin mikä kaukana yllä olevista kuvista.

Tuttavani tulivat hakemaan kakun,olin teitenkin ilmoittanut että miten kakun kanssa kävi.

Suunniteltiin siirtämistä autoon.Kakku näytti edelleenkin melko haavoittuvalta ja siltä että ei pöytään asti hengissä selvii.Päätettiin kuitenkin yrittää.

Mutta loppu tulos oli katastrofi...kakku oli tullut tiensä päähän.Oli lähtenyt liukumaan sylissä,ei ollu muuta keinoa ollu kun työntää kakkuun kädet jotta ei koko auto sotkeennu.Sitten lopuksi auto pysähdyksiin ja kakku lumipenkkaan.

 

Ja minua tympäsi ihan hirvittävästi...MINÄ EPÄONNISTUIN!!

Mutta opin sen että ei kannate tutuista opeituista tavoista antaa periksi.Jos on jotkut teko-ohjeet itsellä niin niitä noudattaa.

Positiivista hommassa oli se että tuli tehtyä niin mahtavan makuinen täyte että taitaa kaikki mansikka kakut saada samanlaisen sisuksen ;)

Huh mutta olipahan kerrassaan leipomus.Nyt jälkeenpäin jo naurattaa mutta ei tuolloin.Ainahan ei voi onnistua ja hyvällekkin sattuu vahinkoja :D

 

Palataan taas..paremmalla leivonta onnelle.Ja on tullutkin ton jälkeen onnistuneita leivonnaisia.Niistä lisää kunhan tässä taas kerkeen kirjoitella.

DSC_1645.jpg